تحولات منطقه

جدیدترین و پیشرفته‌ترین دستاورد راداری ارتش جمهوری اسلامی ایران با نام «چشم عقاب» قابلیت‌های جدیدی برای شناورهای جنگی کشورمان به ارمغان خواهد آورد.

 ناوهای جنگی ایران با "چشم عقاب" می‌بینند
زمان مطالعه: ۱ دقیقه

به گزارش گروه سیاسی قدس آنلاین، نمونه جدیدترین رادار آرایه فازی کشور تحت عنوان «چشم عقاب» در نمایشگاه دستاوردهای نیروی دریایی ارتش به نمایش درآمد.

این رادار آرایه فازی سه بعدی که از نوع غیرچرخان و گنبدی است، قابلیت کشف و رهگیری اهداف سطحی و هوایی مانند هواپیما، پهپاد، بالگرد، شناورهای سطحی، موشک‌های سطح به سطح و موشک‌های پدافندی را دارد.


رادار فرانسوی «Thales APAR» که رادار «چشم عقاب»، عملکردی مشابه آن دارد

برد این رادار حدود ۲۰۰ کیلومتر و ارتفاع آشکارسازی آن ۳۰کیلومتر است که بر روی باند S و طول موج ۲.۷ تا ۳.۱ گیگاهرتز فعالیت می‌کند.

رادار «چشم عقاب» از چهار وجه تشکیل شده که هر وجه آن دارای ۱۰۰۰ عنصر راداری آرایه فازی است و بر روی هر وجه خود قابلیت ردیابی ۳ هدف را به صورت همزمان (مجموعا ۱۲ هدف) را دارد.


سلول رادار آرایه فازی «چشم عقاب»

از دیگر ویژگی‌های بارز این رادار قابلیت‌های منحصر به فرد ضد ضد جنگ الکترونیک (ECCM) از جمله ارسال تصادفی پالس فرستنده، جابجایی و تعویض سریع فرکانس، تجزیه و تحلیل جمینگ (جنگ الکترونیک) برای سامانه فرستنده، کنترل حساسیت نسبت به زمان، تغیرات سریع فرکانس تکرار پالس و فشرده سازی پالس است.

برخلاف سامانه‌های راداری چرخان که نرخ بروزرسانی اطلاعات هدف آنها مبتنی بر سرعت چرخش بشقاب رادار است، در این سامانه که از جمله رادارهای غیرچرخان محسوب می‌شود، با استفاده از قابلیت‌هایی چون TWS و Solid Track توانایی بروزرسانی اطلاعات هدف را زیر یک ثانیه دارد.

همچنین به دلیل غیرچرخان بودن این رادار و حذف ادوات مربوط به چرخش بشقاب اعم از شفت، بلبرینگ و... تعمیر و نگهداری این رادار نیز راحت تر از مدل‌های چرخان است.

آشکارساز اخلال‌گر با قابلیت نمایش جهت جمینگ فرکانس، گیت‌های محافظ، ردیابی مضاعف، ردیابی روی اختلال، کاوش مخروطی تصادفی، دارای فیلترهای با شیب گذردهی بالا و قابلیت جبران سازی سرعت باد از دیگر خصوصیات سامانه راداری «چشم عقاب» است.


رادار «چشم عقاب» بر روی نمونه سه بعدی ناو خلیج فارس

بنا بر این گزارش، این رادار قابلیت نصب برروی انواع شناورهای رزمی نداجا را دارد و قرار است از آن در ناو آموزشی خلیج فارس نیز استفاده شود.

منبع: فارس

انتهای پیام/

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • مدیر سایت مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات پس از تأیید منتشر می‌شود.
captcha